[Forrige artikkel] [Indeks] [Neste artikkel] [CW hjemmeside]

Jostein Svendsen i farten...

-- "bittelittegrann guru"


New Media Science satser på å bli totalleverandør av nyteknologiske løsninger, og målet er å bli størst i Norden.

Jostein Svendsen i nye New Media Science beskriver seg selv som "bittelittegrann guru" innen multimedia. Andre unner han gurutittelen fullt ut.

-- Hvorfor forlot du Mogul Media? Hva skyldtes splittelsen?

-- Jeg og en del av medarbeiderne i Mogul Media følte at vi trengte nye utfordringer. New Media Science er en spennende blanding av bransjer. Dessuten har vi sterk kapital i ryggen, og dermed gode ressurser innen alle de spesialiserte mediene. Dette gjør at vi lettere kan tilby kvalitetsløsninger, der alle delene av multimedia-produktet holder mål. Ofte er multimediaproduksjoner i dag for mye preget av teknikk, og for lite preget av godt innhold. Vi tilbyr hjelp på begge områder. I Mogul Media hadde vi ikke så gode ressurser, vi jobbet i trangere kår der.

-- Har dere noen konkrete oppdrag ennå?

-- Vi er i dialog med flere store mediebedrifter både i Norge og Sverige. Men selvsagt er vi klar over at man må begynne i det små. Derfor tar vi også enkle jobber som for eksempel å lage en enkel homepage for en liten bedrift. Drømmen er imidlertid å hjelpe bedrifter som representer de gamle mediene med å entre multimediascenen. Avanserte Internett-tjenester og store CD-ROM-oppdrag er blant tingene vi helst vil holde på med. I dag viste vi et Virtual Reality-system for World Wide Web. Dette og interaktiv tv er blant det mest spennende som skjer, selv om interaktiv tv neppe blir kommersielt lønnsomt før om 5-10 år.

-- Er Mogul Media den største konkurrenten?

Svendsen tar seg en tenkepause.

--Vi merker knapt de andre aktørene. Markedet er så stort at det er plass til mange flere.

-- Mogul tilbyr vel i store trekk det samme som dere?

-- Jo da, det er klart vi er konkurrenter. Men vi er fortsatt venner. Det sitter flere representanter fra Mogul Media i salen her i kveld, og det er hyggelig.

-- Hva gjør New Media Science til en konkurransedyktig bedrift?

-- At vi tilbyr komplette løsninger for den enkelte bedrift. Nå trenger de bare å forholde seg til et selskap. Fordi vi fikser både CD-ROM-løsninger, CD-i, informasjonskiosker, Internett-tjenester og interaktiv tv, er det ikke bruk for flere aktører. Dette lønner seg selvsagt for bedriftene.

-- Pizzabestillingen via Internettet kom som bestilt, men ringte dere bak kulissene for å være på den sikre siden?

-- Vel... bestillingen som ble vist på lerretet var et opptak. Men bare av praktiske grunner.

Bård Edlund

[Forrige artikkel] [Indeks] [Neste artikkel]


[Image map not available]
Artikkel automatisk generert, 15/06-95, kl. 21.03 cw@oslonett.no