Aftenposten - Nyheter

Oppdatert: 29. januar 1996 kl. 10:11

Color Line med hurtigbåt Langesund-Fredrikshavn


Geir Lillesund


Color Line oppretter fra 1. mai en hurtigbåtforbindelse mellom Langesund og Frederikshavn.


Ruten skal betjenes med to katamaraner som tar 450 passasjerer og 84 personbiler, og overfartstiden blir i overkant av tre timer, opplyser administrerende direktør Jon Erik Nygaard i Color Line til NTB.

Hurtigbåtforbindelsen er etablert i samarbeid med det svenske rederiet Sea Containers Ltd., som i tre år har hatt en helårlig forbindelse mellom Gøteborg og Frederikshavn. Katamaranene vil bli operert av det nyetablerte selskapet Color SeaCat. Virksomheten skal stå for driften av katamaranene til og fra Langesund i sommersesongen fram til 30. september, og for helårs drift mellom Gøteborg og Frederikshavn. Sea Containers oppnådde i 1995 et trafikkvolum på nærmere 471.000 passasjerer og 85.000 biler.

Oppgradert

De to katamaranene vil hete henholdsvis "Color SeaCat Norge" og "Color SeaCat Danmark". Før oppstart på den norske linjen vil begge bli oppgradert i henhold til skandinaviske sjøfartsmyndigheters nyeste sikkerhetskrav til hurtigbåter av denne type. Fartøyene får skandinavisk besetning, opplyser direktør Nygaard.


[Innhold] [Info] [Aftenposten hjemmeside] [Nyheter hovedside]