Aftenposten - Nyheter

Oppdatert: 10. januar 1996 kl. 20:51

Generalsekretæren i NOAS trekker seg

Anne Kathrine Aambø


Generalsekretæren i Norsk Organisasjon for Asylsøkere, Kari Hilde Hodne French, besluttet onsdag å trekke seg fra sin stilling. Årsaken er betydelige meningsforskjeller mellom henne og styret.


Hodne French har bare vært i NOAS et knapt halvår.

Fratredelsen skyldes ulike syn på strategi, visjoner og arbeidsmåter mellom generalsekretæren og styret, skriver Hodne French i en kortfattet pressemelding. Til NTB sier hun at det har vært en vanskelig avgjørelse.

- Men det er ikke enkelt å jobbe når styret har sitt syn, og jeg har mitt. Jeg er blitt enig med styret om å trekke meg, sier hun.

Avgjørelsen om å trekke seg som generalsekretær, tok Hodne French onsdag etter "dialog" med styret. Hun ønsker ikke å utdype hva uenigheten med styret går ut på.

- Uheldig situasjon
Hodne French ble ansatt i den ledige stillingen som generalsekretær etter avdøde Annette Thommessen i april i fjor, og hadde sin første arbeidsdag 1. august. I et intervju med NTB sa hun da at Noas' hovedoppgave er å sikre rettssikkerheten til asylsøkere.

- Det er viktig at Norge satser på å hjelpe flyktninger i deres nærområder, men det må ikke bli et enten-eller. Hvis vi ikke kan hjelpe dem som også kommer til Norge, er vi på gale veier, sa Hodne French på tiltredelsesdagen.

Onsdag ønsket hun ikke å kommentere om uenigheten mellom henne og styret ligger i dette synet.

Organisasjonssekretær Bjarte Vandvik sier at det ikke ligger noe dramatisk i avgjørelsen Hodne French har tatt om å trekke seg, ettersom det har vært dialog mellom henne og styret hele tiden.

- Er dere skuffet over at hun trekker seg?

- Det er ikke noen heldig situasjon for en liten organisasjon å måtte skifte leder, sier Vandvik til NTB.

Misjonærdatter
Assisterende generalsekretær Heini Ringel vil fungere som generalsekretær inntil det blir ansatt en etterfølger etter Hodne French.

Hodne French er datter av misjonær og bistandsarbeider Olav Hodne. Hun ble født i India i 1949 og vokste opp i landet. Senere har hun bodd i Afghanistan, Nigeria, Sudan, Pakistan, Italia og England, før hun flyttet til Norge for åtte år siden.

Når Hodne French nå ikke lenger skal arbeide i Noas, vil hun bruke tiden på å studere jus. Hun har kommet til fjerde avdeling, og noen nye jobbplaner har hun foreløpig ikke.


[Innhold] [Info] [Aftenposten hjemmeside] [Nyheter hovedside]